Wczesny dostęp i Wielki Start – faq

Na stronie TESO (http://elderscrollsonline.com/en/news/post/2014/03/25/early-access-and-launch-faq) pojawił się wątek z pytaniami i odpowiedziami na obecnie chyba najbardziej nurtujące pytania dotyczące wczesnego, przedwczesnego i docelowego odpalenia serwerów Elder Scrolls, dlatego pozwolimy je sobie przytoczyć w naszym rodzimym języku (dla tych leniwych i dla tych, którzy w liceum mieli ruski, nie angielski;) ).

 

Q: Którego dnia i o jakiej godzinie zostaną otwarte serwery w 5-dniowym wcześniejszym starcie?

A: Europejskie i Amerykańskie megaserwery ESO zostaną otwarte w niedzielę 30 marca, o godzinie 7:00 AM czasu EDT. Poniżej konwersja na pozostałe strefy czasowe.

Północna Ameryka (Wschód): 7:00 AM EDT, Niedziela, 30 marca

UK/IE: 12:00 PM WEST, Niedziela, 30 marca

Europa Centralna: 13:00 CEST, Niedziela, 30 marca (ta pozycja w przeważającej mierze nas interesuje)

Sydney, Australia: 10:00 PM AEDT, Niedziela, 30 marca

Singapur: 7:00 PM SGT, Niedziela, 30 marca

 

Q: Którego dnia i o jakiej godzinie zostaną otwarte serwery w 3-dniowym wcześniejszym starcie?

A: Jeśli posiadacie wcześniejszy 3-dniowy dostęp, możecie zalogować się do gry we wtorek 1 kwietnia, o godzinie 7:00 AM czasu EDT. Poniżej konwersja na pozostałe strefy czasowe.

Północna Ameryka (Wschód): 7:00 AM EDT, Wtorek, 1 kwietnia

UK/IE: 12:00 PM WEST, Wtorek, 1 kwietnia

Europa Centralna: 13:00 CEST, Wtorek, 1 kwietnia

Sydney, Australia: 10:00 PM AEDT, Niedziela, 1 kwietnia

Singapur: 7:00 PM SGT, Niedziela, 1 kwietnia

 

Q: O której godzinie zostaną otwarte serwery w dniu premiery 4 kwietnia 2014?

A: Europejskie i Amerykańskie megaserwery ESO zostaną otwarte 3 kwietnia, o godzinie 7:00 PM czasu EDT. ESO zaznacza, że te godziny mogą ulec zmianie.

Północna Ameryka (Wschód): 7:00 PM EDT, Czwartek, 4 kwietnia

UK/IE: 12:00 AM WEST, Czwartek/Piątek, 3/4 kwietnia

Europa Centralna: 1:00 CEST, Piątek, 4 kwietnia (tak, to jest 1:00 AM – wcześnie rano)

Sydney, Australia: 10:00 AM AEDT, Piątek, 4 kwietnia

Singapur: 7:00 AM SGT, Piątek, 4 kwietnia

 

Q: Czy muszę usunąć klienta BETY i pobrać grę w całości jeszcze raz?

A: Nie, nie musisz reinstallować gry. Wystarczy uruchomić aktualizację do odpowiedniej wersji dostępną w launcherze. Rekomendowaną opcją jest wcześniejsze spatchowanie gry, tak, aby być gotowym do rozgrywki w dniu otwarcia.

 

Q: Zamówiłem/Zakupiłem grę w przedsprzedaży, ale nie mam klienta bety. Kiedy mogę rozpocząć pobieranie gry?

A: Gdy sfinalizujesz transakcję w sklepie ESO lub wprowadzisz kod do 3- lub 5-dniowego wcześniejszego startu, zakupionego u innego dystrybutora, zaloguj się na swoje konto na stronie https://account.elderscrollsonline.com i podążaj za wskazówkami w celu pobrania gry.

 

Q: Jeśli zamówiłem/zakupiłem grę podczas Wcześniejszego Dostępu (pomiędzy 30tym marca a 3im kwietnia) otrzymam Explorer’s Pack?

A: Jeśli chcesz otrzymać wszelkie korzyści płynące z przedsprzedaży, musisz albo zakupić grę w przedsprzedaży w sklepie ESO, bądź zamówić grę u innego wydawcy przed oficjalnym dniem premiery.

 

Q: Czy zachowam swoje postacie, korzyści i konto z bety?

A: Jedyną rzeczą, która pozostanie po becie to informacja o koncie, włączając w to UserID.

 

Q: Brałem udział w becie ESO. Czy dostanę coś specjalnego za moją partycypację?

A: Tak, otrzymasz małpkę, do przyzwania w trakcie rozgrywki. Sprawdź swój email w grze w dniu premiery, 4 kwietnia, z wiadomością zawierającą zwierzaka.

 

Q: Jak otrzymam moje przedmioty w grze związane z Explorer’s Pack?

A: Scuttler vanity pet oraz Bonusowa Mapa Skarbów zostanie wysłana na Twoją skrzynkę pocztową w grze po premierze w dniu 4 kwietnia. Po więcej szczegółów odnośnie Explorer’s Pack, odwiedź ESO Store FAQ.

 

Q: Jak otrzymam moje przedmioty w grze związane z Edycją Cesarską?

A: Imperialny Biały Koń będzie dostępny za 1 sztukę złota w dowolnej stajni w grze, jak tylko rozpoczniesz rozgrywkę. Mudcrab Vanity Pet zostanie wysłany do Twojej skrzynki w grze w dniu premiery 4 kwietnia. Zadanie The Ritual of Mara będzie dostępne w Twojej skrzynce w grze jak tylko rozpoczniesz rozgrywkę – wystarczy, że przejdziesz rytuał ze swoim znajomym, a otrzymasz Pierścień Mara. Po więcej szczegółów odnośnie Edycji Cesarskiej, odwiedź ESO Store FAQ.

 

Q: Czy wybór pomiędzy megaserwerem amerykańskim a europejskim będzie wyborem permanentnym?

A: Przy starcie konta gry będą miały dostęp zarówno do serwera amerykańskiego, jak i europejskiego, ale indywidualne postacie będą powiązane z serwerem, na którym zostaną stworzone. Będzie można stworzyć do 8 postaci na server, więc podsumowując dostępnych będzie 16 postaci na konto do gry na obydwu serwerach.

 

Q: Kiedy zaczyna się mój 30 dniowy dostęp, zawarty w zakupionej wersji gry?

A: Gdy Wczesny Dostęp zostanie zakończony i gra zostanie oficjalnie otwarta w dniu premiery 4 kwietnia, wejdź na stronę https://account.elderscrollsonline.com i podążaj za wskazówkami w celu wyboru preferowanego planu subskrypcyjnego. Dla graczy, którzy preferują zakupienie Game Time Cards od dystrybutorów zamiast używania karty kredytowej, udostępniona jest taka możliwość. Wybraniu planu subskrypcji lub Game Time Cards rozpocznie 30 dniowy dostęp do serwerów.

 

Q: Czy planujecie udostępnić wielomiesięczne plany subskrypcji? Jeśli tak, to jakie?

A: Tak, planujemy. Chcemy Was zapewnić, że otrzymacie benefity za zainwestowanie większej ilości czasu w TESO. Z tego powodu oferujemy zniżki na 90 dniowe i 180 dniowe cykle płatności. Oferujemy także opcję wyboru pomiędzy powtarzalną subskrypcją a jednorazowymi płatnościami, a także możliwość płacenia różnymi systemami.

 

Q: Jakie metody płatności będą akceptowalne?

A: Akceptujemy różne metody płatności za TESO. Możesz zapłacić za subskrypcję jedną z poniższych metod:

  • American Express
  • Game Time Cards
  • Giropay
  • iDeal
  • MasterCard
  • PayPal
  • Paysafecard
  • Visa
  • WebMoney

Proszę mieć na uwadze, że metody płatności różnią się w zależności od regionu, w którym się znajdujesz. Dostępne systemy będą pokazane po wprowadzeniu informacji o płatności za subskrypcję.

 

Q: Z kim mogę się skontaktować, jeśli będę miał problemy z grą lub kontem?

A: Jeśli doświadczysz jakichkolwiek problemów z grą lub kontem, odwiedź stronę Support Center.

 

Q: Czy mogę otrzymać Explorer’s Pack po premierze 4 kwietnia?

A: Nie, Explorer’s Pack dostępny jest tylko w przedsprzedaży. Explorer’s Pack nie będzie już dostępny po premierze TESO.

 

Q: Czy mogę zaktualizować grę do poziomu Edycji Imperialnej po 4 kwietnia?

A: Tak, możesz upgrade’ować Wersję Standardową do cyfrowej Wersji Cesarskiej w  ESO Store po 4 kwietnia.